1. Kennisbank
  2. Aan de slag met RevControl

Rate Buckets (Alleen expert pakket)

Rate Buckets in RevControl helpen je om tarieven met hoge commissies of goedkopere tariefcodes te beheren. Stel regels in voor automatische opening of sluiting op basis van bezettingspercentages en beheer deze eenvoudig via de Rate Buckets Calendar.

Wat zijn Rate Buckets?

Rate Buckets in RevControl bieden een handige manier om tarieven te beheren die je liever als eerste sluit, zoals tariefcodes met hoge commissies of specifieke actietarieven en arrangementen. Momenteel zijn Rate Buckets beschikbaar voor Bookzo, Camping.care, Cubilis, Guestline, IDPMS, Mews, Opera Cloud, protel (Air/OnPremise), Sihot, Siteminder en VIPS Cloud. Bij Mews en Guestline heb je extra opties voor het combineren van rate plans met kamertypes.

Rate Buckets instellen

1. Buckets aanmaken:
    • Ga naar Settings > Rate Buckets > Buckets.
    • Geef de bucket een naam (bijv. Promoties) en selecteer de tarieven die hierbij horen.
      • Deze tarieven moeten eerst worden toegevoegd via Settings > Mapping > Rate Plans. Bij sommige PMS’en kunnen deze automatisch worden geïmporteerd, bij andere moet dit handmatig gebeuren.

Rate Buckets
  2. Business Rules instellen:
    •  Ga naar Settings > Rate Buckets > Bucket Rules.
    • Stel in of de bucket standaard open of gesloten staat.
    • Geef vervolgens een bezettingspercentage (op basis van Business on the Books of Forecast) op waarop de bucket automatisch opent of sluit.

Bucket Rules

Rate Buckets beheren

Rate Buckets Calendar:

• Je kunt de status van je buckets beheren via Rates > Calendar > Buckets. Hier zie je per dag welke buckets open (groen) of gesloten (rood) zijn.
    • Buckets die nog niet zijn opgeslagen, worden weergegeven met een grijze schuifregelaar. Wanneer de bucket afwijkt van de business rules, wordt de naam van de bucket rood of groen gekleurd.
    • Je kunt de bucket handmatig openen of sluiten en de aanbevelingen van RevControl overnemen door op Apply Recommendations te klikken. Om de wijzigingen op te slaan en door te sturen naar je PMS of channel manager, klik je op Confirm All Changes.

Buckets Calendar

AutoPublish voor Rate Buckets

AutoPublish instellen:

• Ga naar Settings > Rate Buckets > Auto Publish om AutoPublish in te stellen.
    • AutoPublish kan volledig handmatig, volledig automatisch voor 365 dagen, of hybride worden ingesteld. Bij de hybride instelling beheer je de meest dynamische periode handmatig (bijvoorbeeld de komende 14 dagen), en neemt het systeem het beheer vanaf dag 15 over.

Buckets AutoPublish