Segment grouping

Leer hoe je segmentgroepen kunt beheren. Ontdek hoe segmenten helpen bij het organiseren van omzet- en bezettingsgegevens, en hoe je met segmentgroepen het beheer kunt vereenvoudigen en aanpassen in RevControl.

Houd er rekening mee dat segmenten worden gedeeld tussen alle hotels/verstigingen in een keten/installatie. Het wijzigen van segmentgroepen vereist beheerdersrechten voor alle vestigingen en heeft invloed op alle vestigingen.

Het gebruik van segmenten is een uitstekende methode om omzet- en bezettingsgegevens te organiseren. Een toename in boekingen binnen een vrijetijdssegment kan erop wijzen dat uw prijzen lager zijn dan de huidige vraag. Als je in de loop der tijd talrijke segmenten hebt verzameld die niet langer in gebruik zijn, of als je revenue management minder gedetailleerde segmenten vereist dan het PMS, kan het groeperen van segmenten het beheer vereenvoudigen.

Het creëren van segmentgroepen met slechts één segment per groep is ook een goede manier om RevControl een andere naam te laten tonen dan wat van het PMS wordt ontvangen.

Om segmentgroepen te maken, ga naar Settings - Mapping - Segment grouping. Klik op de oranje “+” knop rechtsboven om een nieuwe segmentgroep aan te maken. Geef in het pop-up venster een naam aan de groep (die wordt weergegeven als een segment) en selecteer welke segmenten moeten worden opgenomen. Als een segment al deel uitmaakt van een andere groep, ontvangt u een melding en wordt het verplaatsen ervan uit de vorige groep automatisch uitgevoerd. Klik op Opslaan om uw nieuwe segmentgroep aan te maken.

Segment groups

Op zoek naar het verwijderen van segmenten? Vanwege historische reserveringen met dit segment is dit niet mogelijk. Maar het is wel mogelijk om een groep te creëren (bijvoorbeeld met de naam “Oud”) waarin alle ongebruikte segmenten kunnen worden toegewezen.