Group recommendation

De Group Recommendation tool in RevControl berekent het ideale groepsreserveringstarief en toont een gedetailleerd overzicht van aanbevolen tarieven en gerelateerde gegevens.

De Group Recommendation tool in RevControl is een krachtig hulpmiddel om de juiste prijs voor groepsreserveringen te berekenen, gebaseerd op verschillende gegevens zoals het aantal kamers, extra F&B-inkomsten, banquetinginkomsten en andere potentiële inkomsten. Hier lees je hoe je deze tool kunt gebruiken.

Stap 1: Basisinformatie invullen

Om te beginnen, vul je de basisinformatie voor de groep in. Dit omvat:

• Groepsnaam: De naam van de groep waarvoor je de reservering maakt.
  • Aankomst- en vertrekdatum: De data waarop de groep arriveert en vertrekt.
  • Aantal kamers: Het totale aantal kamers dat de groep nodig heeft.
  • Business Segment: Selecteer het bedrijfssegment dat overeenkomt met je Property Management Systeem (PMS).
  • Voeg ontbijt toe: Als je wilt dat ontbijt is inbegrepen in de prijs, kun je dit hier aanvinken. De prijs voor het ontbijt wordt dan automatisch toegevoegd.
  • Extra inkomsten: Vul de verwachte extra inkomsten in voor F&B, vergaderzalen en andere mogelijke bronnen.

Stap 2: Klik op “Get Rate”

Nadat je alle benodigde informatie hebt ingevuld, klik je op de knop “Get Rate”. RevControl berekent vervolgens het aanbevolen tarief per kamer per nacht voor de groep.

Resultaat bekijken

Na het klikken op “Get Rate” wordt het resultaat weergegeven. Als er voldoende beschikbaarheid is, zie je een groen “OK” met het aanbevolen tarief. Het scherm toont een samenvatting van de groepsreservering, inclusief alle details die je eerder hebt ingevuld, zoals de aankomst- en vertrekdatum, het aantal nachten, en de verwachte totale inkomsten.

Onder de samenvatting wordt een gedetailleerde weergave per dag weergegeven. Hier kun je zien:

• Aantal evenementen dat plaatsvindt op de betreffende dag.
  • BOB RN (Business on the Books Room Nights): De huidige kamernachten die geboekt zijn.
  • Forecast RN (Forecasted Room Nights): De verwachte kamernachten voor die dag.
  • Gevraagde kamers: Het aantal kamers dat voor die dag is aangevraagd door de groep.
  • Gepubliceerd tarief: Het tarief dat momenteel is ingesteld.
  • Aanbevolen tarief: Het tarief dat RevControl aanbeveelt op basis van de ingevulde gegevens.

Deze tool biedt een eenvoudig en duidelijk overzicht van de meest relevante gegevens die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen over de prijsstelling van groepsreserveringen.