Evenementen

In dit artikel leer je hoe je evenementen toevoegt, bewerkt, kopieert en verwijdert in RevControl. Het behandelt hoe je supplementen en MinLOS instelt, en hoe je evenementen kunt importeren of exporteren naar Excel.

Evenementen kunnen in RevControl worden toegevoegd om periodes met verwachte afwijkende vraag onder de aandacht te brengen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om schoolvakanties, feestdagen of specifieke evenementen zoals concerten, tentoonstellingen of sportwedstrijden. Je kunt ook periodes met lagere vraag markeren om je tariefstrategie hierop aan te passen.

Wanneer je een evenement toevoegt, verschijnt het in het dashboard, het Business on the Books-rapport, de Rate Calendar, en andere relevante secties binnen RevControl. Het is aan te raden om evenementen van één jaar geleden tot minstens één jaar vooruit in te voeren, zodat vergelijkingen gemaakt kunnen worden en trends in vraag beter zichtbaar worden.

Hoe voeg je een evenement toe?

• Show: Met deze schakelaar kun je een evenement zichtbaar of onzichtbaar maken. Onzichtbare evenementen worden niet meegenomen in de prijsadviezen.
  • Event: Vul de naam van het evenement in.
  • Start & End Date: Geef de begin- en einddatum van het evenement op.
  • Importance: Koppel een impactniveau aan het evenement. Het impactniveau bepaalt de kleur van het evenement in het systeem:
    • Low: Groen
    • Medium: Oranje
    • High: Rood
  • Supplement Percentage & Supplement: Voeg optioneel een toeslag (supplement) toe aan het evenement. Dit kan een percentage of een vast bedrag zijn, zowel positief als negatief. Het supplement kan de prijzen verhogen of verlagen tijdens de evenementperiode.
  • Supplement For: Selecteer of het supplement moet worden toegepast op het occupancy-based tarief, het competitor-based tarief of beide.
  • MinLOS: Stel een minimale verblijfsduur (MinLOS) in voor de evenementperiode.
  • Hotels: In de multi-property versie van RevControl kun je het hotel of de hotels selecteren waarvoor het evenement van toepassing is.
  • Note: Voeg een optionele opmerking toe voor meer details of context over het evenement.

Tip: Gebruik de impactniveaus (Low, Medium, High) om je evenementen te categoriseren. Bijvoorbeeld: gebruik groen (Low) voor schoolvakanties, oranje (Medium) voor feestdagen, en rood (High) voor grote evenementen zoals concerten of sportwedstrijden. Dit helpt je om snel overzicht te houden in je evenementenkalender.

Bewerken, kopiëren en verwijderen van evenementen

• Bewerken: Klik op het potloodicoon om een bestaand evenement te bewerken.
  • Kopiëren: Klik op het kopieericoon om een evenement te dupliceren.
  • Verwijderen: Klik op het prullenbakicoon om een evenement te verwijderen.

Importeren en exporteren van evenementen

• Importeren: Gebruik de oranje knop rechtsboven om een Excel-bestand met evenementen te importeren.
  • Exporteren: Gebruik de groene knop rechtsboven om evenementen naar Excel te exporteren.

Na het toevoegen van evenementen worden deze automatisch weergegeven in alle relevante onderdelen van RevControl. Hierdoor kun je eenvoudig inspelen op periodes met verwachte afwijkende vraag en je tariefstrategie hierop aanpassen.