Group discounts

Leer hoe je groepskortingen kunt configureren in RevControl door kamers, nachten en omzetstappen in te stellen per segment. Deze gids helpt je om je kortingen efficiënt aan te passen aan je hotelstrategie.

In RevControl kun je groepskortingen configureren door gebruik te maken van de Group Discounts Configuration. Hiermee kun je kortingen instellen die gebaseerd zijn op het aantal kamers, het aantal nachten, en de totale groepsomzet, gespecificeerd per segment.

Stap 1: Toegang tot de Group Discounts Configuration

Ga naar Settings > Group Rates > Group Discounts. Hier kun je rechtsboven op het potloodje klikken om een bestaande configuratie te bewerken of op het plusje om een nieuwe toe te voegen.

Stap 2: Kies een Segment

Je kunt per segment een eigen configuratie toevoegen. Selecteer het juiste segment in het Segment-dropdownmenu.

Group discounts configuration - choose segment

Stap 3: Instellen van Percentage of Vaste Kortingen

Laat de optie Percentage ingeschakeld als je wilt dat de kortingswaarden worden uitgedrukt als een percentage. Schakel deze optie uit als je liever met vaste kortingsbedragen werkt.

Stap 4: Definieer Room Steps & Night Steps

Stel in dit gedeelte de stappen in voor het aantal kamers en nachten. Bijvoorbeeld, je kunt stappen instellen voor tot 10 kamers, 11-49 kamers, en 50+ kamers, gecombineerd met 1 nacht, 2 nachten, of 3+ nachten. Gebruik de + Room Step en + Night Step knoppen om nieuwe stappen toe te voegen of bestaande stappen te bewerken of verwijderen via de potlood of prullenbak iconen.

Group discounts configuration

Stap 5: Definieer Revenue Steps

Stel in dit gedeelte de stappen in voor de totale groepsomzet, inclusief F&B (Food & Beverage) en andere inkomsten. Bijvoorbeeld, je kunt stappen instellen voor omzetniveaus zoals $0-$2,500, $2,501-$4,999, en $5,000 en hoger. Gebruik de + Revenue Step knop om nieuwe omzetstappen toe te voegen of bestaande stappen te bewerken of verwijderen.

Stap 6: Invoeren van Kortingen

Nadat je de juiste stappen hebt ingesteld, kun je de kortingen of toeslagen invoeren in de bijbehorende velden. Zorg ervoor dat je rechtsboven het juiste segment kiest. De combinatie is altijd gebaseerd op het aantal kamers, nachten, en verwachte omzet. Let op: Kortingen moeten met een - (minteken) worden ingevuld, anders wordt het als een toeslag beschouwd.Group discounts

Stap 7: Bevestigen van de Wijzigingen

Als je alle stappen en kortingen hebt ingesteld, klik je op Confirm all changes om je configuratie op te slaan. Deze kortingen worden nu toegepast in de Group Recommendation tool.

Met deze instellingen kun je nu effectief je groepsstrategieën beheren en toepassen in de Group Recommendation tool van RevControl.