1. Kennisbank
  2. Aan de slag met RevControl

Events

In RevControl markeer je periodes met afwijkende vraag door evenementen toe te voegen. Stel naam, datums, impact, supplementen (positief of negatief), MinLOS en hotel(s) in.

Evenementen kunnen in RevControl worden toegevoegd om periodes met verwachte afwijkende vraag onder de aandacht te brengen. Dit kan te maken hebben met schoolvakanties, feestdagen, of specifieke evenementen zoals concerten, tentoonstellingen of sportwedstrijden. Daarnaast kun je ook periodes met lagere vraag markeren.

Wanneer je een evenement aanmaakt, zal het verschijnen in het dashboard, het Business on the Books-rapport, de Rate Calendar, en andere relevante secties binnen RevControl. Het wordt aangeraden om evenementen van één jaar geleden in te voeren, tot minstens één jaar vooruit. Op die manier kunnen vergelijkingen worden gemaakt om trends en impact op de vraag beter te begrijpen.

Aanmaken van een evenement:

1. Show: De eerste optie bij het toevoegen van een evenement is “Show.” Met deze schakelaar kun je een evenement onzichtbaar maken, waardoor het ook niet meer meetelt in het prijsadvies.
  2. Event: Vul de naam van het evenement in.
  3. Start & End Date: Geef de begin- en einddatum van het evenement op.
  4. Importance: Koppel een impactniveau aan het evenement. De impact bepaalt de kleur van het evenement in het systeem:
    • Low: Groen
    • Medium: Oranje
    • High: Rood
  5. Supplement Percentage & Supplement: Voeg eventueel een supplement toe aan het evenement. Dit supplement kan worden toegepast als percentage of als vast bedrag. Het supplement kan zowel positief als negatief zijn, afhankelijk van of je de prijzen wilt verhogen of verlagen tijdens de betreffende periode.
  6. Supplement For: Kies of het supplement moet worden toegevoegd aan het occupancy-based tarief, het competitor-based tarief, of beide.
  7. MinLOS: Stel een minimale verblijfsduur (Minimum Length of Stay, MinLOS) in voor de evenementperiode.
  8. Hotels: In de multi-property versie van RevControl kun je het hotel of de hotels selecteren waarvoor het evenement van toepassing is.
  9. Note: Voeg optioneel een opmerking toe voor extra context of details over het evenement.

New event

Tip: Je kunt de verschillende impactniveaus (Low, Medium, High) ook gebruiken om evenementen te categoriseren. Bijvoorbeeld: groen (Low) voor schoolvakanties, oranje (Medium) voor feestdagen, en rood (High) voor grote evenementen zoals concerten of sportwedstrijden. Dit helpt om snel overzicht te houden in je evenementenkalender.

Na het toevoegen worden de evenementen automatisch weergegeven in alle relevante onderdelen van RevControl, zodat je eenvoudig kunt inspelen op periodes met afwijkende vraag en je tariefstrategie hierop kunt afstemmen.

Bewerken, kopiëren en verwijderen van evenementen:

• Bewerken: Klik op het potloodje om een bestaand evenement te bewerken.
  • Kopiëren: Klik op het kopiëren-icoon om een evenement te dupliceren.
  • Verwijderen: Klik op het prullenbakje om een evenement te verwijderen.

Importeren en exporteren:

• Importeren: Gebruik de oranje knop rechtsboven om een Excel-bestand met evenementen te importeren.
  • Exporteren: Gebruik de groene knop rechtsboven om evenementen naar Excel te exporteren.

Events list