1. Kennisbank
  2. Aan de slag met RevControl

Dashboard

Het dashboard van RevControl biedt een overzicht van de belangrijkste gegevens met vijf widgets, alerts en een prijskalender. Het helpt je snel inzicht te krijgen in de prestaties van je hotel en de concurrentie.

Het dashboard van RevControl is het eerste wat je ziet wanneer je inlogt. Het is ontworpen om je in één oogopslag de meest relevante en belangrijke informatie te tonen door middel van vijf widgets, alerts en een kleinere versie van de prijskalender.

Widgets en Functies op het Dashboard

Widgets Volgorde Aanpassen

Standaard staan de widgets in deze volgorde:

1. Business on the Books
  2. Pickup
  3. Actuals
  4. Competitors
  5. Budget

Je kunt de volgorde aanpassen door op het kleine tandwieltje rechtsboven in je scherm (links naast “Alerts”) te klikken. Sleep de titels om de volgorde te wijzigen of verplaats widgets naar “Hidden” om ze te verbergen.

Datum wijzigen

Linksboven in het scherm kun je de datum aanpassen. Dit vernieuwt direct alle widgets, met uitzondering van de Actuals-widget, die zijn eigen datumkiezer heeft omdat deze naar historische data kijkt.

Detailbeschrijvingen van Widgets

Alerts

Alerts waarschuwen je voor grote veranderingen in vraag, zoals pickup alerts, of voor ontbrekende instellingen, zoals Minimum rates of Occupancy supplements.

Als je op een Pickup alert klikt, opent de “Change rates” pop-up. Hier kun je:

• Het tariefadvies van RevControl overnemen (blauw weergegeven)
  • Een Minimum Length of Stay (MinLOS) toevoegen
  • De dag vergrendelen door op “Lock” te klikken, waardoor tarieven voor die dag niet meer automatisch worden bijgewerkt
  • De details van de specifieke dag bekijken via de informatieknop

De pop-up biedt ook een overzicht van de beschikbare kamertypes en hun bijbehorende tarieven. Je kunt tarieven aanpassen door op de pijltjes naast de tarieven te klikken of handmatig een nieuw tarief in te voeren. De “Confirm all changes” knop onderaan de pop-up moet worden gebruikt om alle aangebrachte wijzigingen op te slaan en te publiceren.

Aan de rechterkant van de pop-up worden de tarieven van concurrenten weergegeven, inclusief indicatoren zoals:

• Groen of rood: Geeft aan of concurrenten duurder of goedkoper zijn dan jouw hotel.
  • Vlam-icoon: Duidt op non-refundable tarieven.
  • Blauwe cijfers: Betekenen een Minimum Length of Stay (MinLOS).
  • Croissant-icoon: Geeft aan dat de prijs inclusief ontbijt is.

Driehoekjes achter de prijzen laten zien of de prijzen sinds de voorgaande dag zijn gestegen of gedaald. Als je de muis over een tarief beweegt, krijg je meer informatie over dat specifieke tarief, zoals het kamertype en de prijswijziging sinds de voorgaande dag.

Deze functionaliteiten stellen je in staat om snel te reageren op marktveranderingen en strategische prijsaanpassingen te maken om de concurrentiepositie te verbeteren.

Prijskalender

Naast de Alerts wordt een compacte prijskalender weergegeven. Hierin zie je de tarieven en MinLOS-restricties voor de komende maand. Als je op een specifieke dag klikt, worden de tarieven, verschillende KPI’s zoals bezettingspercentage en omzet, en eventueel toegevoegde evenementen weergegeven. Tarieven kunnen hier eenvoudig worden aangepast.

Business on the Books

Deze widget geeft inzicht in de huidige reserveringen van het hotel voor de komende zeven dagen. Je kunt de huidige cijfers vergelijken met die van vorige week (groen), vorige maand (geel) en vorig jaar (rood) op hetzelfde moment voor aankomst in het verleden. In de linkerbovenhoek kun je schakelen tussen verschillende KPI’s, zoals bezettingspercentage, bezette kamers, omzet, ADR en RevPAR. Rechtsboven kun je historische gegevens en segmenten in- en uitschakelen. Je kunt ook de vergeleken historische gegevens van Business on the Books naar Actuals schakelen.

Als je op een bepaalde dag in de grafiek klikt, krijg je meer gedetailleerde informatie te zien, zoals de verdeling van segmenten en specifieke cijfers. Voor uitgebreide informatie over een langere periode kun je op de titel klikken om het volledige Business on the Books-rapport te openen.

Pickup

De Pickup-widget toont de reserveringen en annuleringen voor de komende zeven dagen. Je kunt de Pickup vergelijken met die van vorige week, vorige maand en vorig jaar. De focus ligt hier op de veranderingen in reserveringen en annuleringen gedurende deze periode. In de linkerbovenhoek kun je overschakelen naar Pickup in aantallen of omzet. Rechtsboven kun je historische gegevens en segmenten in- en uitschakelen. Je kunt ook de gemeten periode aanpassen, zoals Pickup sinds gisteren of de afgelopen dertig dagen.

Door op een specifieke dag te klikken, krijg je meer gedetailleerde informatie, zoals de verdeling van segmenten. Voor meer details over de Pickup kun je op de titel klikken om het Pickup Alert-rapport te openen.

Actuals

De Actuals-widget toont de werkelijke prestaties van het hotel voor de afgelopen zeven dagen, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, vorige maand en vorige week. In de linkerbovenhoek kun je schakelen tussen verschillende KPI’s zoals bezettingspercentage, bezette kamers, omzet, ADR en RevPAR. Rechtsboven kun je historische gegevens en segmenten in- en uitschakelen. Je kunt ook een andere datum in het verleden selecteren.

Als je op een specifieke dag klikt, krijg je meer gedetailleerde informatie te zien. Voor meer details over de werkelijke prestaties kun je op de titel klikken om het Business on the Books-rapport te openen. Data met een kleine * zijn gegevens uit het verleden, oftewel Actuals.

Competitors

Deze widget toont de tarieven van concurrenten voor de komende zeven dagen. Eerst zie je de toegevoegde evenementen, dan de weersverwachting, gevolgd door de Market Demand en ten slotte de Business on the Books bezettingsgraad van het hotel. Let op dat de Market Demand wordt geleverd door onze rate shopping partner en niet door RevControl zelf wordt berekend; deze cijfers dienen als indicatieve vuistregel en niet als verwachte bezettingsgraad.

Aan de linkerkant zie je de Competitor Set met de laagst boekbare tarieven voor de komende zeven dagen. Groene prijzen betekenen dat concurrenten duurder zijn, rode prijzen dat ze goedkoper zijn. Een vlam duidt op non-refundable tarieven, een klein getal in blauw betekent Minimum Length of Stay, en een croissant geeft aan dat de prijs inclusief ontbijt is.

Driehoekjes achter de prijzen laten zien of de prijzen sinds de voorgaande dag zijn gestegen of gedaald. Als je de muis over een tarief beweegt, krijg je meer informatie over dat specifieke tarief, zoals het kamertype en de prijswijziging sinds de voorgaande dag.

Door op de titel “Competitors” te klikken, open je de Competitors Rates table, waarin de tarieven van de concurrenten voor het komende jaar worden getoond.

Budget

De laatste widget op het dashboard is het Budget. Dit is een optionele functie in RevControl. Het budget wordt niet meegenomen in de berekening van de tarieven, maar dient om te controleren of de doelstellingen worden gehaald. Het budget is zichtbaar in de informatiepagina’s van de Rate Calendar. RevControl vergelijkt automatisch de resultaten van vorig jaar met de Business on the Books van dit jaar. In het budgetrapport kun je extra doelen invullen. Door op de titel te klikken, opent het budgetrapport.