De RevControl-Mews integratie installeren

Dit artikel beschrijft de stappen om de RevControl-Mews integratie in te stellen, inclusief het classificeren van boekhoudcategorieën en het verstrekken van de basistarief-ID. De integratie kan worden geactiveerd via de MEWS Marketplace.

Om de integratie tussen RevControl en MEWS succesvol te activeren, moeten enkele voorbereidingen worden getroffen. Dit artikel legt uit welke stappen nodig zijn en hoe je de koppeling via de Marketplace kunt activeren.

Voorbereidingen in MEWS:

Boekhoudcategorieën correct instellen:

Zorg ervoor dat je inkomsten in de juiste velden van RevControl worden getoond door voor elke boekhoudcategorie in MEWS een classificatie te selecteren.

• Ga naar: Instellingen > Boekhoudcategorieën (Accounting Categories).
  • Selecteer voor elke categorie een passende classificatie:
    • Accommodatie: Voor kamerinkomsten.
    • Food & Beverage: Voor F&B-inkomsten.
    • Belastingen: Om belastingcategorieën uit te sluiten van de gegevens in RevControl.
    • Betalingen: Om betalingscategorieën uit te sluiten van de gegevens.
    • Categorieën zonder classificatie (of andere dan bovengenoemde) worden weergegeven als Overige opbrengsten. Categorieën met classificatie Betalingen worden altijd uitgesloten.

Basistarief-ID

Voor het doorsturen van tarieven van RevControl naar MEWS hebben we de ID van het basistarief nodig.

• Ga naar: Instellingen > Diensten > Verblijf > Tarieven (Settings > Services > Stay > Rates).
  • Klik op het basistarief en kopieer de URL waarin de tarief-ID staat. De URL ziet eruit als:
https://app.mews.com/Commander/<hotelcode>/Rate/Detail/<Rate code ID>.
  • Stuur deze URL in via de checklist die je van RevControl hebt ontvangen.
  • Vermeld of het basistarief inclusief of exclusief ontbijt is. Bij een inclusief ontbijt willen we de ontbijtprijs weten om deze uit de tariefwaarde te halen.

Installatie via de Marketplace:

Je kunt de integratie zelf activeren in MEWS via: Instellingen > Marketplace > RevControl > Connect.